Publisert

Camp Villmark – harehunder

Tore og Valla på Camp Villmark 2016

Akki’s Valla ble invitert til Camp Villmark for å representere rasen i Norge for Norsk harehundklubb og mange lot seg begeistre av henne.

Camp Villmark er navnet på en svært populær villmarksmesse hvor besøkende kan få mye ”jakt og fiske” uten å være i skogen. Det stiller opp utrolig mange og messa er svært populært. Arrangøren sier at Camp Villmark er en videreutvikling av ”Villmarksmessen” som ble etablert over 30 år siden og senere kjøpt opp av Norges varemesse. Der fikk Camp Villmark se dagens lys og slik vi oppfatter det så er det svært profesjonelt på alle måter.

Nordlys over telt i camp villmark

Om Norsk harehundklubb

En av utstillerne på Camp Villmark er Norsk Harehundklubb. De er landets første harehundklubb som ble stiftet i 1902 som landsdekkende forening. Senere ble harehundklubben å fungere i Sør-Norge.

Norsk harehundklubb Nittedal

Om Akki’s Valla og plankebyen kennel

Når Norsk harehundklubb stiller ut på Camp Villmark så er det for å vise fram harehundrasene som finnes i Norge og siden Akki’s Valla fra Plankebyens Kennel begynner å bli godt kjent i Norge så ble hun invitert til å representere Russisk Støver rasen. 

Valla i Reisadalen

Akki’s Valla er trolig den best premierte russisk støveren i Norden og samtidig også trolig den mest kjente gjenlevende, både fordi den ble første Russisk Støver i NM for støvere og fordi den har deltatt i forskjellige arrangementer av betydning.