Publisert

Fluefiske i Finnmark – det beste fra to verdener

Det tok oss noen år før vi fant ut hvordan vi kunne kombinere skikkelig villmarkstur med hardcore fiskeopplevelse. Nå kan vi endelig slå oss stolt på brystet og fortelle at vi er et steg nærmere den mest komplette fiskeopplevelsen vi har vært borti. Hvis du har en erfaren fisker så vet du at det er nesten umulig å få både i pose og sekk når det gjelder fiske, så enten får man ekstrem mobilitet hvis man bor sentralt eller så får man vanvittig tilgjengelighet om man bor ved fiskeplass. Men hittil har man måtte velge det ene eller det andre, men nå er den tiden forbi.

Å bo ved fiskeplasser

Hvis man bor ved fiskeplassen så er man nesten sikker på at man er klar når den beste fisketiden slår til. Man får med seg det aller meste som skjer i vannet og man har langt større sjanse til å oppleve skikkelig ørretfest når man bor ved fiskeplassen i stedet for å dra ut på dagsturer.

Hittil har man måttet velge enden å bo ved fiskeplass for å være der når det begynner å vake eller å bo sentralt for å ha tilgang til transport til mange fiskeplasser, men den tiden er over nå.

Det negative med å bo ved fiskeplassen er å ikke ha tilgang til transport hvis fiskeforholdene er dårlig der man er og det er lite man kan gjøre med det. Å flytte til en ny fiskeplass er både tidskrevende og vanskelig. Man vet heller ikke om den nye fiskeplassen har gode forhold med mindre man har folk ute som sjekker.

Å bo i hus med daglig transport

Hvis man bor sentralt og har tilgang til transport daglig så er man mobil. Det er lett å dra opptil 8 mil for å fiske og det gjør at man som regel alltid finner gode fiskeforhold. Guidene som kjenner fiskeplassene sørger for at man alltid fisker der det er bra fiske akkurat nå og det gjør at man lykkes oftere. Se filmen fra våre turer hvor vi kjører ut daglige turer med guide.

Det negative er som tidligere nevnt at man kan bomme på fisketiden og guiden er kun tilgjengelig 10-12 timer, så selv om forholdene er perfekt der man er så kan det by på utfordringer. Det er enhver fiskers mareritt å ikke være der når det skjer, når de virkelig klekker og ørreten har matfestival.

Fluefiske med Norvilt – det beste fra to verdener

Tenk å kunne kombinere det beste fra to verdener, tenkte vi. Tenk om vi kunne kombinere våre opplevelser slik at man bor komfortabelt hele uken samtidig som man får sjansen til å være med fiskeplassen når det skjer? Vel etter mange år kan vi endelig det! Vi kombinerer super mobilitet med 24/7 tilgjengelighet ved fiskeplass, og det utgjør en fiskeopplevelse helt utenom det vanlige.

Vi kombinerer fluefiske i Finnmark slik at du får bo både ved en knall god fiskeplass i komfortabelt leir med eget soverom oppå skikkelig god Wonderland seng, og så reise ut på andre fiskeplasser med buss/guide mens du bor komfortabelt i moderne hus. Teltene som brukes er store (ca. 8m x 4m) og har tørkerom for klær, gassvarme og alt en leir behøver. Hver leirplass har 4 soverom med god madrass, slik at du får godt med søvn og målsetningen er at en gruppe som reiser sammen skal få bo i samme telt/hus samtidig.

Vurderer du å reise? Book turen før 15. mars 2020

En skikkelig god fiskeopplevelse er mulig å kombinere med tilgjengelighet hvis man er villig å strekke seg skikkelig langt hva organisering angår, og det er nettopp det vi gjør i år. Vi gjør i alle fall langt over det noen andre er villige til å gjøre for at du skal få oppleve fluefiske på sitt aller beste til en nærmest komisk lav pris.

Vi gir kr. 2500,- i rabatt til alle bookinger som kommer før 15. mars 2020 og rabatten trekkes i fra ved fakturering. Få med deg kompisene dine og skaff deg plass i år, så sees vi til sommeren.

Padletur på Finnmarksvidda

Hvis du heller er litt eventyrlysten og søker etter noe annerledes, så har vi padletur på Finnmarksvidda hvor du får svært bra fiske kombinert med høy opplevelsesfaktor. Vi bruker Packraft fra Packraft Norge under alle våre turer, men du kan ha med egen båt dersom du ønsker det. Her får du oppleve ekstremt mange fiskeplasser og alle de vanligste fiskeartene i Finnmark og Troms.