Publisert

Guiding av fisketurer – men trenger man lokalkunnskap?

Fjellfiske med Russeren

Guiding av fisketurer er ikke så uvanlig og veldig mange velger å bruke guider når de besøker nye steder. Men er det derimot nødvendig med lokalkunnskap dersom du skal fiske i Finnmark? 

På hvilken måte kan en guide hjelpe en dyktig fisker som deg? Du har trolig mer tid ute i naturen enn de aller fleste? Det er selvsagt kun du som har svaret her, men vi skal fortelle deg hvorfor guiding av fisketurer kan gjøre din ferietur komplett. 

guiding av fisketurer i nord norge

Guiding av fisketurer i Finnmark

Guiding av fisketurer er ganske vanlig fordi Finnmark er enormt stort og krever en hel livstid med erfaring før man blir kjent i de beste plassene. En guide vil også vite hvordan en skal komme til de beste fiskeplassene på enklest mulig måte og hvor det lønnes å sette leir for å ha god fiskeplass ved umiddelbar nærhet. Du kan spare deg for enormt mye frustrasjon ved å velge en kompetent guide som organiserer alt. I tillegg er det bra dersom du ikke behøver å tenke på transport, overnatting, utstyr eller noe annet enn fiske. Du skal kunne slappe av! 

 

Det er også vanlig at folk flest tier om de beste fiskeplassene og selv om mange driver med guiding av fisketurer så vil de ikke la folk komme til de beste plassene. Da er det greit at du velger en guide som er i stand til å legge personlige forhold til side og vise deg kremplassene hvor ingen andre fisker. Hva er vitsen med å fiske på nest beste fiskeplass når du kan fiske på fiskeplass med fisk i verdensklasse? 

 

Lokalkunnskap kan være veldig verdifullt dersom du har en guide som sørger for å ikke holde tilbake noen informasjon når du er på besøk. Du fortjener å få oppleve de beste fiskeplassene som finnes i Nord Norge. 

Besøk gjerne vårt produkt: Opplev guidet sportfiske til Finnmarksviddas bortgjemte perler