Reisareven – revejakt med hund

Reisareven er et arrangement i Nord Norge hvor det jaktes på rødrev med hund.  Revejakt med hund er en populær jaktmetode som gir en rekke fordeler dersom man har fokus på viltforvaltning i sitt nærområde. Revejakt med hund fører til at man kan få tak på revirdyrene som patruljerer et revir og som aldri kommer på åte og i samarbeid med åtejakt blir uttak mest effektivt. 

REISAREVEN | REVEJAKT MED HUND | RUSSISK STØVEREN HADES ETTER FØRSTE REVEFALL

Reisareven – revejakt med hund i praksis

Årlig annonseres det i regi av Nordreisa jeger- og fiskerlag om Reisareven arrangementet. Alle får vite ny lokasjon, bosted, instruktører og hunder som skal delta. Deretter er det mulig å reservere plass og det er som alltid første mann til mølla prinsippet som gjelder. Fra 2018 skal det kun tas inn maksimalt 12 deltakere pluss instruktører og det skal være minimum 3 revestøvere tilstede. 

I 2018 må alle deltakere melde seg på via Norvilt og betale for deltakelsen på forskudd. 

 

FREDAG – Fredagen møtes alle deltakere der vi skal være hele helgen. Hele kvelden kjører vi film og opplæring til alle, og det er anledning å stille spørsmål om revejakt med hund. Vi forbereder utstyret, deler ut poster og gjør oss klar til en skikkelig actionfylt dag i skogen. 

LØRDAG OG SØNDAG – Klokken 07:00 om morgenen slippes første hund og alle postene må komme seg på plass. Poster og hvordan vi jakter blir informert om kvelden før. 

Diverse om revejakt med hund

Vi bruker B-Bark hundepeiler fra Bearproof og det gjør at alle kan bruke sin egen mobiltelefon hundepeiler. Med denne kan du se hele jaktlaget og alle hundene, så det byr på høy sikkerhet. 

 

Vi bruker terrier dersom reven går i hi. På grunn av sikkerhetsmessige hensyn så er det kun maksimalt 3-4 personer som blir med på hijakten, mens de andre fortsetter å jakte med drivende hund.