Padlesafari i Finnmark

Padling på Finnmarksvidda

Opplev variert fiske og natur over en ukes padletur på Finnmarksvidda sammen med kompetent fiskeguide, og kjenn friheten ved å bo i telt og spise maten vi fanger. Dette er det vi kaller for en fiskeopplevelse med høy opplevelsesfaktor. 

Kr. 799,- per dag

Padlesafari på Finnmarksvidda

Turen starter med planlegging og det gjør vi lenge før turen starter. Sammen går vi igjennom utstyr som du behøver, flybilletter som må bestilles, fiskekort som må kjøpes, og alt annet av betydning. Matvarer handler du i Alta før vi setter i gang og dette bør også planlegges nøye fordi man bør begrense vekten litt. 

Når tiden kommer at vi skal padle sammen så møter vi deg på Alta lufthavn og tar deg med på handletur først. Deretter starter vi vår 1 times kjøretur mot Kautokeino hvor 6-hjulingen venter på oss. Den skal ta oss med til Finnmarksvidda og etter par timers kjøring er vi langt i fra sivilisasjonen og midt på Finnmarksviddas mektige villmark. Vi setter opp leiren og finner roen før padleturen skal starte dagen etter. 

Overnatting

Vi bruker telt til overnatting under hele turen og alle må ha med seg egen telt, sovepose og liggeunderlag. Det er smart å ha lett utstyr med når man skal padle, men det er en selv som får det tungt hvis man har for mye utstyr med. Guiden har med seg utstyr til matlaging, men det kan være smart at alle har eget utstyr med for å unngå køsystem. 

Fiske- og padleutstyr

Utstyr som brukes til fiske må alle ta med selv og regne som personlig utstyr. Det er fint å fiske både med sluk og flue på denne turen, og uansett hva du fisker med så vil du bli fornøyd. Vi fisker røye, ørret, harr, gjedde, abbor, sik osv. Hvilket utstyr den enkelte ønsker å ta med er valgfritt. Forrige gruppe fikk over 200 fisk per mann av alle nevnte arter.

Vi bruker Packraft fra Packraft Norge under alle våre turer og disse båtene holder ekstrem høy kvalitet. Med båtene får du også hjelm, redningsvest og skikkelig bra karbonåre. Båtene er svært stabil og komfortabel, og du kan gjerne ha med ganske mye vekt uten at det påvirker båtens egenskaper spesielt mye.

Reservasjonsgebyr og forsikring

I pakken er kr. 2000,- reservasjonsgebyr per gruppe og den faktureres med forfall 7 dager etter bestilling. Vær oppmerksom på at denne ikke er refunderbar ved avbestilling av reise ved senere tidspunkt. Restbeløpet forfaller 42 dager før avreise og dersom reservasjon kommer når det er mindre enn 42 dager til tur så faktureres hele beløpet. 

Ved bestilling av pakkereise hos oss oppfordres kunder å ha reiseforsikring med avbestillingsbeskyttelse, samt forsikring som dekker skade og andre uforutsette kostnader under reisen. En slik forsikring kan bestilles hos de fleste forsikringsselskap og benyttes på alle reisene som gjennomføres av familien.

Inkludert i pakken

  • Transport fra/til Alta lufthavn
  • Transport med 6-hjuling til vidda
  • Packraft båt, åre, redningsvest og hjelm
  • Guiding og veiledning, full tid
  • Overnatting Kautokeino, siste døgn for dusj

Ikke inkludert

  • Mat og drikke
  • Flyreise til/fra Alta lufthavn
  • Personlig fiskekort og fiskeravgift
  • Personlig utstyr (sovepose, underlag, sekk etc)
  • Fiskeutstyr av noe slag

Hvem passer denne turen for?

Denne turen passer alle eventyrlystne personer som ønsker å oppleve noe utenom det helt vanlige. Det krever ikke spesielle ferdigheter, men er anbefalt for friske og spreke mennesker. Vi kan derimot tilby enklere turer dersom alderen eller helse krever det, og vi kan også sette mye mer kompliserte turer dersom folk har et ønske om ekstreme turer. 

Andre turer

Fisketur til Kautokeino

Denne turen er for de som prioriterer fiske og mobilitet under oppholdet. Her bor vi i hus og kjører ut til fiskeplasser daglig, så man er ganske trygg på suksess dersom fiskeforholdene skulle være dårlig. 

Helikopterfiske

Dersom man er mer interessert i fiske sammen med naturopplevelse, men at fiske ikke er førsteprioriteten, da er helikoptertur til vidda det beste man kan få tak i. Man er ikke så mobil når man er på fjellet, så hvis fiskeforhold er dårlig så kreves tålmodighet.